25_scoala2

Candidaţii respinşi la proba practică a examinării pentru obţinerea permisului auto nu vor mai fi nevoiţi să susţină din nou proba teoretică, conform unui act normativ publicat recent în Monitorul Oficial.

Dacă vor trece de proba teoretică  aceştia vor putea susţine proba practică de mai multe ori în cazul în care o pică. Până acum, pentru a obţine permisul, cei care erau respinşi la proba practică trebuiau să dea din nou ambele probe.

Prevederea intră în vigoare de la 5 octombrie, iar cei care trec de proba teoretică vor putea susţine proba practică de mai multe ori.

Conform actului normativ, candidaţii declaraţi ”respins” la proba practică pot fi programaţi pentru susţinerea unei noi probe după o perioadă de cel puţin 15 zile, cu achitarea taxei de examinare şi prezentarea dovezii care atestă efectuarea a cel puţin şase ore suplimentare de pregătire practică într-o şcoală de conducători auto autorizată.

Candidaţii admişi la proba teoretică vor avea la dispoziţie un an de la data absolvirii cursului de pregătire teoretică şi practică pentru a trece de proba practică, chiar şi din mai multe încercări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.