tanc_rusia_24148200

Consiliul de Securitate al Rusiei a afirmat că România și Polonia sunt ținte directe ale Moscovei, deoarece găzduiesc elemente ale scutului american antirachetă.

Secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, Evgheni Lukianov, le-a recomandat statelor baltice să se preocupe de alte chestiuni interne: „mai bine s-ar gândi la alte lucruri – desfăşurarea elementelor scutului antirachetă care vizează forţele noastre nucleare strategice, acolo este problema lor, pentru că devin ţinta noastră. Dacă le place să fie ţinte din cauza sistemelor americane de armament, este alegerea lor. Logica de conflict este că nimeni nu câştigă dintr-un conflict, dar cineva se trezeşte prins la mijloc”, a precizat oficialul rus.

Agitaţia nesănătoasă a anumitor state, noi membre ale blocului atlantic, nu este fundamentată de existenţa unor ameninţări din partea noastră. Aceste state ar trebui să meargă la doctor. Probabil este vorba mai mult despre terapie decât de chirurgie. Această terapie este adresată acestor beneficiari – ţărilor baltice, Poloniei şi României”, a mai spus secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei.

Premierul Victor Ponta a reacționat pe Twitter la mesajul Rusiei și a subliniat că: „România nu poate fi intimidată de ameninţări! Scutul anti-rachetă e fundamental pentru siguranţa naţionala şi regională”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.