Que-es-la-insulina-y-para-que-sirve-2

Românii care au diabet zaharat insulinodependent vor putea beneficia de tratament cu insulină de ultimă generație. Noua terapie a fost aprobată de către Agenția Europeană a Medicamentului în luna mai și va fi compensată integral în România.

Noul tip de insulină bazală de ultimă generație Toujeo, indicată pentru tratamentul adulților cu diabet zaharat de tip 1 si 2, va fi compensată gratuit integral în România.

Conform specialiștilor, noul produs a demonstrat un control glicemic stabil și prelungit, cu o durată de acțiune de peste 24 de ore, cu o variabilitate redusă a glicemiei, la aceeași persoană, în comparație cu insulina glargin disponibilă până în acest moment.

Dr. Iulia Ionescu, care reprezintă compania care a lansat noul tip de insulină, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că noul tratament va fi compensat în proporție de 100% de la 1 octombrie.

Conform Dr. Iulia Ionescu, va rămâne pe piață și tratamentul cu insulină folosit în prezent.

„Diabetul este asociat cu fluctuații rapide ale nivelului de glucoză din sânge iar un control instabil al glicemiei poate duce la hiperglicemie sau hipoglicemie. Acestea pot contribui la apariția mai precoce a complicațiilor microvasculare (afectarea oculară, renală, a nervilor periferici) și macrovasculare (evenimente cardiovasculare). Un control deficitar al glicemiei, apariția complicațiilor, aderența redusă la tratament și optimizarea stilului de viață contribuie la reducerea calității vieții persoanei cu diabet și creșterea cheltuielilor de sănătate”, a susținut în aceeași conferință prof. dr. Cristian Serafinceanu, președinte al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Potrivit producatorului, noua insulină și-a demonstrat capacitatea de a controla eficient glicemia, având, de asemenea, un profil de siguranță favorabil. În studiile derulate la pacienți cu diabet zaharat de tip 2, noua insulină a demonstrat un risc semnificativ mai mic de episoade hipoglicemice diurne și nocturne, comparativ cu insulina glargin.

Noul produs este disponibil prin intermediul unui stilou injector preumplut, care conține 450 de unități de insulină și care permite o doză maximă de 80 de unități pentru o singură injecție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.