Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii a ținut un discurs despre necesitatea unităţii în Europa, în cadrul unei întâlniri a liderilor germani şi britanici, notează BBC News Online.

Regina a declarat în prezenţa cancelarului german Angela Merkel şi a premierului britanic David Cameron că divizarea Europei este periculoasă:

„Știm că trebuie să muncim din greu pentru a menţine beneficiile lumii postbelice. Ştim că diviziunea Europei este periculoasă şi trebuie să ne ferim de ea în Vest, ca şi în Estul continentului nostru. Acesta rămâne un efort comun”, a subliniat ea.

Și președintele german, Joachim Gauck, a făcut câteva referiri la situația continentului european. Acesta a precizat că o Uniune Europeană eficientă se bazează pe o fundaţie stabilă de valori împărtăşite.

„Un dialog constructiv pe tema reformelor pe care le vrea Marea Britanie este esenţial”. Ca un bun partener, Germania va susţine acest dialog. Marea Britanie este parte a Europei. Uniunea Europeană are nevoie de Marea Britanie. O Europă unită, o Uniunea Europeană puternică, reprezintă stabilitate, pace şi libertate pentru noi toţi”, a concluzionat preşedintele german.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.