rareș_olimpic

Cel mai medaliat olimpic român, Rareș Buhai, va primi bursă de merit, dar și titlul de cetățean de onoare din partea municipiului Bistrița, pentru rezultatele deosebite obținute la concursurile internaționale la care a participat.

Rareș Buhai, care a absolvit în vară Colegiul Național „Liviu Rebreanu” din Bistrița, este în prezent student al prestigioasei universități Massachusetts Institute of Technology — MIT.

În acest an, tânărul a câștigat cea de-a patra medalie de aur consecutivă în cadrul Olimpiadei Internaționale de Informatică, intrând, astfel, în „Hall of Fame”-ul acestei competiții.

Consiliul Local Bistrița urmează să aprobe miercuri, în ședință ordinară, acordarea unei burse de merit „Nosa” pentru Rareș Buhai, pe parcursul studiilor la MIT, cuantumul acesteia fiind de 6.000 lei pe an.

Totodată, Rareș Buhai va primi titlul de cetățean de onoare al municipiului Bistrița, devenind, astfel, cel mai tânăr deținător al acestei distincții. Ceremonia va avea loc, cel mai probabil, în luna decembrie a acestui an, când Rareș va reveni în țară pentru vacanța de iarnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.