Parlamentul-Romaniei1

UPDATE

Plenul Parlamentului a votat, miercuri, numirea Irinei Radu ca preşedinte interimar al TVR, cu 231 voturi „pentru” şi doar 3 voturi „împotrivă”, în condiţiile în care PNL nu a participat la vot.

Irina Radu a spus că a avut emoţii şi că este conştientă de riscul pe care şi l-a asumat prin preluarea conducerii TVR, dar a considerat că are o datorie faţă de colegi şi faţă de cei care i-au cerut sprijinul.

„Trebuie să ne asigurăm că toţi colegii îşi vor lua salariile”, a precizat Irina Radu, după votul din Parlament, adăugând că nu este satisfăcută de emisiunile TVR din acest moment şi că s-au dat şi lucruri incorete de-a lungul timpului, din punct de vedere jurnalistic.

„Trebuie să fim ceea ce aşteaptă lumea de la noi”, a spus Radu, menționând că se referă la telespectatori şi mai puţin la politicieni.

Deputaţii şi senatorii s-au reunit miercuri în plenul celor două Camere pentru a discuta Raportul de activitate al TVR şi pentru citirea moţiunii de cenzură a PNL împotriva Cabinetului Ponta.

Plenul reunit al Parlamentului urmează să dezbată şi să voteze raportul de activitate al TVR pe anul 2014, care a fost respins de Comisiile pentru cultură, conducerea TVR putând fi astfel demisă odată cu acest vot.

În cazul în care conducerea TVR – Consiliul de Administraţie, inclusiv preşedintele-director general Stelian Tănase – va fi demisă, Comitetul liderilor din Parlament va trebui să propună un nou CA, care să fie supus votului senatorilor şi deputaţilor.

Totodată, reprezentantul grupului parlamentar al PNL va citi moţiunea de cenzură „Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta”, urmând ca dezbaterea şi votul efectiv asupra moţiunii să aibă loc marţi, 29 septembrie.

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că propunerea coaliţiei pentru şefia interimară a Televiziunii publice va fi „un om respectat din TVR”, care nu are niciun fel de apartenenţă politică.

„Propunerea pe care noi o s-o transmitem la comisii pentru această perioadă de interimat nu va fi o propunere politică, va fi o propunere serioasă, un om respectat din TVR, care nu are niciun fel de apartenenţă politică şi care pe această perioadă de interimat va colabora cu noi, cu comisiile de Cultură, cu Guvernul”, a susținut Liviu Dragnea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.