6202348641_0632199f2b_z

Consiliul Local Cluj-Napoca s-a angajat să susţină cu 15 milioane de euro finanţarea proiectului „Cluj-Napoca 2021 – Capitală Culturală Europeană”, suma urmând să fie alocată defalcat, pe o perioadă de şase ani, începând cu anul 2017, în cazul în care municipiul va obţine acest titlu.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat, miercuri, în cadrul şedinţei Consiliului Local, că bugetul total al proiectului se ridică la 35 de milioane de euro, finanţarea urmând să fie asigurată şi din fonduri guvernamentale, fonduri europene, din partea Consiliului Judeţean Cluj şi a unor sponsori, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Consiliul Local a aprobat, în unanimitate, hotărârea prin care se angajează să susţină financiar proiectul Cluj-Napoca 2021 – Capitală Culturală Europeană, defalcat pe şase ani, în perioada 2017 – 2022, cu suma de 15 milioane de euro. Suma se va aloca doar dacă municipiul va obţine acest titlu, fiind o garanţie în faţa juriului internaţional că autorităţile locale susţin proiectul. Bugetul total al acestui proiect se ridică la 35 de milioane de euro, pe lângă fondurile din partea CL urmând ca finanţarea să fie asigurată şi din partea Guvernului – 10 milioane de euro, a Consiliului Judeţean – 6 milioane de euro, din fonduri europene – 1,5 milioane de euro şi din sponsorizări – 2,5 milioane de euro”, a spus Boc.

Potrivit acestuia, din bugetul total al proiectului, 67% va fi alocat programului cultural şi programelor pilot, 15% pentru promovare şi marketing, iar 18% reprezintă cheltuieli generale şi un fond de rezervă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.