copchii
Două deputate PNL, Claudia Boghicevici și Raluca Turcan, au depus un proiect prin care solicită modificarea Legii Educației astfel încât părinții elevilor până în clasa a IV-a să beneficieze de un tichet în valoare de 200 de lei.

Suma nu reprezinta însă o majorare a alocației, ci o formă de finanțare a programului “Școala după școală” – denumirea oficială pentru “after school”.

La ora actuală, statul finanțează astfel de activități doar pentru copiii din mediile dezavantajate, însă deputații PNL Claudia Boghicevici și Raluca Turcan cer schimbarea legii printr-un nou proiect.

Cele doua deputate vor modificarea alineatului 4 al articolului 58 din Legea Educației Naționale, astfel încât acesta să prevadă ca statul finanțează programul „Școala după Școală” pentru elevii până în clasa a IV-a printr-un tichet cu valoarea de 200 de lei.

„Tichetul are un scop exclusiv educațional, este netransferabil altor beneficiari, iar școlile sunt cele care deconteaza serviciul. Părintele/ reprezentantul legal optează pentru acest tichet, în scris, individual pentru fiecare copil, la sfârșitul fiecărui an școlar sau la momentul înscrierii copilului la școală”.

Acest tichet poate să fie folosit atât în învățământul de stat, cât și în cel privat.

Prin acest proiect de lege, deputații susțin că vor ajuta părinții din familii mai dezavantajate. Îi încurajează pe aceștia ”să nu își abandoneze locul de muncă”. În același timp ajută și cadrele didactice, care își vor suplimenta veniturile.

Proiectul are însă șanse foarte mici: în 2013, el a mai fost înaintat într-o formă similară, susținut fiind de 86 de parlamentari, atât ai puterii cât și ai opoziției. A trecut de Camera Deputaților prin aprobare tacită, dar mai târziu Senatul l-a respins.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.