laura-codruta-kovesi

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat marți că primarul Sorin Oprescu nu a fost oprit de anchetatori în momentul în care a luat banii, din considerente de tactică a anchetei, acesta fiind percheziționat corporal în sediul DNA.

„La suspectul Oprescu nu s-a aplicat procedura flagrantă conform Codului de procedură penală. (…) Din considerente de tactică a anchetei, nu a fost oprit în momentul săvârșirii persupusei fapte, ci imediat după. A fost citat cu mandat de aducere. Ca și un detaliu tehnic, potrivit Codului de procedură penală, nu se pot efectua percheziții domiciliare, după orele 20,00, deci perchezițiile pe timp de noapte. Având în vedere că în această cauză sunt suspectate și alte persoane, din considerente de anchetă, acesta a fost citat cu mandat de aducere la scurt timp după comiterea presupusei fapte”, a declarat procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

Kovesi a explicat că o parte din bani a fost găsită cu ocazia percheziției corporale asupra lui Oprescu, o parte la domiciliul acestuia, iar o altă parte din bani a fost găsită asupra unui martor, care a fost audiat în aceeași zi.

Laura Kovesi a mai spus că percheziția corporală asupra lui Oprescu a fost efectuată la sediul DNA.

Cu ocazia emiterii mandatului de arestare, instanţa a verificat toate activităţile procesuale şi procedurale desfăşurate de procurori, care au respectat toate dispoziţiile legale, a mai spus şefa DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.