An-iPhone-in-September

Compania de securitate Palo Alto Networks a descoperit că peste 225.000 de conturi ale unor utilizatori ai sistemului iOS au fost atacate de un program „malware”, informează UPI.com.

Experții de la Palo Alto Networks au colaborat cu o companie chineză specializată în securitate cibernetică, Weip Tech, și au descoperit că atacul informatic asupra conturilor utilizatorilor sistemului de operare oferit de Apple a fost posibil doar acolo unde utilizatorii de Iphone sau Ipad au făcut „jailbreak” asupra sistemului original de operare.

Programul de tip „malware”, denumit de cei de la Palo Alto drept „KeyRaider”, accesa contul dispozitivului și fura parolele de logare pe diferite platforme online, nume de utilizatori, istoricul achizițiilor de pe magazinele online și celelalte informații care puteau fi valorificate.

Toate acestea erau colectate ulterior pe serverul central care găzduia programul și care, potrivit companiilor de securitate amintite, s-ar afla undeva în China.

KeyRaider s-a răspândit din China în peste 18 țări, printre care Australia, Canada, Coreea de Sud, Franța, Germania, Israel, Italia, Japonia, Marea Britanie, Rusia, Spania, Statele Unite, atacând conturile utilizatorilor cu iOS „jailbreak”.

Pentru că serverul pe care au fost stocate informațiile nu era securizat, cercetătorii au reușit să-l acceseze și să intre în informațiile stocate până ce acesta a fost deconectat.

Compania Palo Alto Security Networks admite că acesta ar putea fi cel mai amplu atac informatic cunoscut până în prezent asupra posesorilor de dispozitive mobile dotate cu sistemul iOS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.