patri_dani_eroulRo

Patriarhul Daniel a fost sărbătorit miercuri la opt ani de la întronizare, prilej cu care întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala patriarhală, înconjurat de ierarhi ai Sfântului Sinod al BOR, preoți și diaconi.

După Sfânta Liturghie a fost oficiat un Te Deum, ca „mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru ajutorul primit în slujirea cu credincioșie a Bisericii Ortodoxe Române și a poporului român”.

A urmat un moment aniversar, în timpul căruia au fost prezentate mesajele de felicitare din partea reprezentanților autorităților de stat centrale și locale, precum și ai altor instituții publice.

În cuvântul rostit cu acest prilej, patriarhul Daniel a evidențiat înalta responsabilitate a păstoririi Bisericii Ortodoxe Române.

„Căruia i s-a dat mult, i se cere mult, iar celui care i s-a încredințat mult, i se cere și mai mult. Adică celui care i s-au dat diferite daruri — talantul, talentul — i se cere înmulțirea talantului, talentului, iar celui care i s-a încredințat păstorirea părintească pentru alții și pentru mântuirea lor i se cere și mai mult”, a precizat patriarhul Daniel.

Patriarhul Daniel a mulțumit tuturor colaboratorilor — ierarhi, preoți, monahi și monahii, lucrători din așezămintele filantropice—, autorităților centrale și locale, în special Guvernului, care contribuie la ridicarea Catedralei Mântuirii Neamului, cât și presei, pentru faptul că sunt „împreună păstori” „în lucrarea de transmitere a Evangheliei lui Hristos”.

La eveniment au participat ierarhi ai Sfântului Sinod, miniștrii Apărării, Educației și Agriculturii, Mircea Dușa, Sorin Cîmpeanu și Daniel Constantin, alți reprezentanți ai autorităților de stat centrale și locale, ai altor instituții publice, personalități ale vieții publice românești, membrii Permanențelor Consiliului Național Bisericesc și Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor, clerici și mireni.

Premierul Victor Ponta nu a participat la eveniment, acesta fiind totuși prezent în Dealul Mitropoliei, pentru a-l felicita personal pe întâistătătorul BOR în incinta Reședinței Patriarhale.

Ceremonia de întronizare a Preafericitului Părinte Daniel ca patriarh al Bisericii Ortodoxe Române a avut loc la 30 septembrie 2007.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.