Pope-Francis-Venezuela

Papa Francisc a trimis un mesaj dur parohiilor care se folosesc de privilegiul de a fi scutite de taxe, dar îşi folosesc spaţiile locative pentru a obţine câştiguri economice. Intervenţia Suveranului Pontif a venit pe fondul refuzului unor biserici de a accepta refugiaţi în clădirile pe care le deţin, preferând să le folosească pentru a face bani din chirii.

„Unele congregaţii spun că dacă mânăstirea e goală, o tranformăm în hotel şi putem caza oameni şi face bani în acelaşi timp. Ei bine, dacă vrei să faci asta, plăteşte taxe ca toată lumea”, a precizat Papa Francisc la post de radio portughez.

„O şcoală religioasă este scutită de impozit, pentru că este religiosă, dar în cazul în care funcţionează ca un hotel, atunci ar trebui să plătească impozite la fel ca vecinul său. În caz contrar, nu este corect”, a adăugat Suveranul Pontif, conform urbanintellectuals.com.

Practica de închiriere a unor clădiri religioase este foarte frecventă în Europa, iar acest lucru face rău Bisericii.

„Dacă Biserica nu este angajată în activitatea care îi este hărăzită”, „atunci este timpul să plătească partea lor echitabilă de impozite!”, a subliniat Papa Francisc.

Suveranul Pontif a mai precizat că este dezamăgitor faptul că anumite biserici au fost scutite de taxe, iar banii strânşi au fost utilizaţi în scopurile personale de cei care le conduc.

Declaraţiile Papei au creat adevărate controverse în Italia, cu toate că bisericile au început să plătească taxe pentru profitul lor, din 2013. Biserica din Italia deţine peste 100.000 de clădiri, inclusiv sute de şcoli, universităţi, clinici private, locuinţe particulare, hoteluri, restaurante şi centre de sport, conform dailymail.co.uk.

Demonstrând că pune şi în practică ceea ce spune, Vaticanul a anunţat că va găzdui două familii de refugiaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.