El papa Francisco toca su crucifijo mientras lo conducen a través de la multitud durante su audiencia general inaugural, en la Plaza de San Pedro, en el Vaticano, el miércoles 27 de marzo de 2013. Francisco pidió el miércoles que se ponga fin a la violencia y los saqueos relacionados con el golpe de estado del fin de semana en la República Centroafricana, en su primera apelación de ese tipo por la paz desde que se convirtió en papa. (AP foto/Andrew Medichini)

Papa Francisc a solicitat marți tuturor preoților catolici ca în timpul „Jubileului Milostivirii”, care va începe pe 8 decembrie, să ierte persoanele catolice care au avortat sau au provocat avorturi, condiția fiind ca acestea să se căiască, informează AFP.

Papa anunță că a decis să acorde tuturor preoților catolici, în Anul jubiliar, posibilitatea de a ierta de păcatul avortului pe toți aceia care l-au provocat și care, căindu-se, cer iertare.

„Iertarea lui Dumnezeu acordată oricărui se căiește nu poate fi negată”, a adăugat suveranul pontif, referindu-se și la femeile care au avortat, cu atât mai mult dacă acestea mărturisesc.

Papa Francisc se arată în scrisoare sensibil față de femeile care au avortat.

„Drama avortului este trăită de unii cu conștiință superficială, ei nedându-și seama de răul foarte grav pe care un astfel de act îl implică. În schimb, mulți alții, deși consideră momentul ca un eșec, apreciază că nu au avut alte căi de parcurs. Mă gândesc la toate femeile care au recurs la avort”, a mai spus papa.

Cu ocazia celei de-a doua aniversări a alegerii sale în scaunul pontifical, în 11 martie, papa Francisc a anunțat un An sfânt extraordinar, din 8 decembrie 2015 până în 20 noiembrie 2016. Milioane de pelerini vor veni la Roma, dar jubileul va fi organizat și în toate diocezele din lume, încheie AFP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.