papa-francisco-autoriza-aborto-en-mujeres-que-se-hayan-arrepentido-de-corazon

Papa Francisc a făcut apel joi la vigilență împotriva „oricărui tip fundamentalism”, fie el religios sau nu, dând în același timp asigurări că lupta împotriva extremismului nu trebuie să se poarte în detrimentul libertăților individuale, conform AFP.

„Trebuie să acordăm o atenție specială oricărui tip de fundamentalism, fie el religios sau de orice altă natură”, a declarat Papa Francisc, într-un discurs istoric în Congresul american.

„Este necesar un echilibru delicat pentru a combate violența comisă în numele unei religii, unei ideologii (…), apărând în același timp libertățile individuale”, a adăugat Papa Francisc.

Totodată, Papa a făcut apel la Congresul american să respingă „mentalitatea ostilă” privind imigranții și să recunoască persoanele care vor să se mute în SUA ca fiind persoane care încearcă să aibă o viață mai bună pentru ele și familiile lor.

„A construi o națiune înseamnă a recunoaște că trebuie să intrăm constant în relație cu ceilalți, respingând mentalitatea ostilă”, a precizat Papa, în discursul său susținut într-un Congres divizat în legătură cu politica privind imigrația, conform Reuters. Suveranul pontif a adăugat că SUA „nu trebuie să repete păcatele și erorile din trecut” în privința imigranților.

„Nu trebuie să fim surprinși de numărul lor, ci trebuie să îi privim ca persoane, să le vedem fețele și să le ascultăm poveștile, încercând să răspundem cum putem mai bine la situația lor. Să răspundem într-un mod care este deopotrivă uman, corect și frățesc”, a subliniat Papa Francisc, reamintind că el este la rândul său „fiul unor imigranți” din Italia care s-au stabilit în Argentina în secolul trecut.

Suveranul pontif a mai precizat că actuala criză a imigranților este una de o „amploare nemaiîntâlnită” după cel de-Al Doilea Război Mondial și care cere „numeroase decizii dificile”.

Pe de altă parte, Papa Francisc și-a exprimat opoziția fermă față de pedeapsă cu moartea, într-un Congres ai cărui membri sunt în majoritate în favoarea acesteia.

Papa Francisc se află într-o vizită istorică de șase zile în SUA. Miercuri, suveranul pontif s-a întâlnit cu președintele Barack Obama la Casa Albă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.