serenahalep

Luni s-au anunțat oficial capii de serie în turneul feminin de la US Open, ultimul Grand Slam al anului. Simona Halep e favorita doi și ea va putea juca împotriva liderului ierarhiei mondiale, Serena Williams, abia în finală. O poate evita însă până în ultimul act și pe Maria Sharapova.

Maria Sharapova e cap de serie numărul trei la New York, ocupând locul 3 în ierarhia WTA din această săptămână. Retragerea rusoaicei din turneul de la Cincinnati înainte de startul acestuia și performanța din Ohio a Simonei Halep, au readus-o pe româncă pe locul 2 WTA.

Pe tabloul de la US Open, care are 128 de poziții, Serena Williams ocupă poziția cu numărul 1, pe partea superioară a tabloului,  iar Simona poziția cu numărul 128, în partea inferioară.

În mod normal, în turneele WTA, a treia favorită a unui turneu WTA joacă pe partea de tablou a celei de-a doua favorite, ceea ce ar fi însemnat că Sharapova va fi posibilă adversară în semifinale pentru Simona.

La US Open, poziţiile 64, respectiv 65, care revin celei de-a treia, respectiv a patra favorite, se trag la sorţi. Astfel există o şansă ca Şarapova, cap de serie trei, să ajungă în partea superioară a tabloului, partea Serenei, iar Simona să aibă ca posibilă adversară în semifinale favorita 4, Caroline Wozniacki.

Irina Camelia Begu, locul 28 WTA, ocupă poziţia 28 în topul favoritelor la Flushing Meadows, competiţie ce va debuta pe 31 august.

Cei 32 de capi de serie de pe tabloul feminin de la US Open respectă ierarhia WTA la zi.  Tragerea la sorţi a tablourilor principale de simplu va avea loc joi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.