moventus-620x349

Un arhitect, Todd Fix, a creat un concept inovator al unei case cu o structură externă, care se modifică în funcţie de vremea de afară.

Conceptul se numeşte „Motus” şi are la bază mulţi ani de muncă. Scopul este de a construi o locuinţă care nu consumă energie.

Ce înseamnă acest lucru? Mai exact, pereţii casei sunt numai din geam, iar sticla este acoperită cu diferite materiale, în funcţie de condiţiile meteorologice. Dacă afară este soare, geamul se va închide la culoare, oferind o protecţie împotriva luminii puternice.

Acest tip de locuinţă nu este deloc ieftină. Aceasta este alimentată de un set de panouri solare şi un ”bazin microclimatic”, amplasat sub ea, care ajută la răcorirea casei când temperaturile sunt foarte ridicate.

Suprafaţa casei oscilează între 1500 şi 3650 de metri pătraţi, în funcţie de configuraţia aleasă. Arhitectul spune că locuinţa este perfectă pentru cei care locuiesc pe plajă sau în zone cu climă temperată.

Costurile pentru ridicarea unei astfel de case se situează între 3,5 milioane de dolari şi poate ajunge până la 10 milioane de dolari, în funcţie de design.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.