dscn0106

Câteva mii de persoane s-au adunat, marți, pe o vreme ploioasă, lângă Palatul Parlamentului, în cadrul unui miting organizat de PNL în contextul dezbaterii și votării moțiunii de cenzură pe care acest partid a depus-o împotriva Guvernului.

Participanții la miting au venit însoțiți de pancarte cu sloganuri împotriva premierului Victor Ponta. Ei au scandat între altele „Jos Ponta!” și „Demisia!”. Din recuzita manifestanților nu au lipsit steagurile tricolore, vuvuzelele și portavocile.

Pe scena amenajată la intrarea în Parcul Izvor, unde are loc mitingul, au susținut discursuri lideri și membri marcanți ai PNL. Șirul acestora a fost deschis de către prim-vicepreședintele PNL, Cristian Bușoi, care a acuzat faptul că mai multe autocare cu manifestanți au fost împiedicate să ajungă la miting.

Senatorul Teodor Atanasiu, prim-vicepreședinte al PNL, a spus motivele pentru care, în opinia sa, Victor Ponta este menținut în funcția de prim-ministru, susținând că cei care îl susțin pe actualul premier au „o agendă personală ascunsă” și le e frică de opoziție.

„Este foarte clar pentru noi că Victor Ponta nu va pleca din fruntea Guvernului decât alungat. Victor Ponta ne va spune că poate conduce și din pușcărie, numai să rămână în fruntea Guvernului României. Dacă azi moțiunea de cenzură este votată, o să avem în sfârșit un guvern pe care să-l stimeze această țară. Dacă nu, nu va mai dura decât câteva zile, poate câteva luni, și tot acolo vom ajunge. Victor Ponta va pica”, a menționat Teodor Atanasiu.

Despre adversarii politici pro-guvernamentali a vorbit și senatorul PNL Anca Boagiu care a făcut un apel către parlamentarii puterii să susțină „interesul național” și să voteze moțiunea de cenzură.

„Cei care pretind că reprezintă interesul național vor trebui să demonstreze că asta fac: susțin interesul național. Cei care azi nu vor susține moțiunea împotriva premierului Ponta și a guvernului de el sunt doar reprezentanți ai interesului anti-național”, a spus Anca Boagiu.

Printre liberalii care au susținut discursuri în fața manifestanților s-au mai aflat Mircea Toader, Andreea Paul, Gheorghe Falcă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.