sh_chip-and-PIN_750-640x360

Mark Rober, de meserie inginer, şi-a dat seama cum ar putea fura hoţii codul PIN la casele de marcat, prin utilizarea unei tehnologii relativ ieftine.

Aceştia nu au nevoie decât de o carcasă specială de iPhone, care captează imaginea termică a codului proaspăt tastat. Imaginea termică poate arăta nu numai cifrele care au fost tastate, ci şi ordinea în care au fost atinse.

Acest tip de carcasă este disponibilă la un preţ de 349 de dolari şi poate fi găsită în majoritatea magazinelor Apple. Numele dispozitivului este FLIR One.

Mark Robert a depistat cum ar putea hoţii să ne afle codul PIN. Acesta a făcut un experiment, pe care îl poţi vedea în filmulețul de mai jos, demonstrând modul în care aparatul foto poate capta imaginea termică şi poate arăta căldura de pe numerele tastate care formează codul PIN.

Căldura tastelor diferă, pe măsură ce acestea sunt apăsate, iar aşa îşi pot da seama hoţii care este ordinea în care au fost apăsate cifrele.

Ca să nu ne descopere vreun hoţ codul PIN folosind această metodă, Robert ne învaţă un truc: atunci când tastăm cifrele cu o mână, trebuie să ne odihnim cealaltă mână pe cel puţin alte 3 taste. Această tactică îi va induce cu siguranţă în eroare. De asemenea, asigură-te că ai alt PIN în afară de clasicele 0000 şi 1234.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.