imn_98038200

Gabriel Oprea a participat miercuri, 29 iulie, la ceremonia dedicată sărbătoririi Zilei Imnului Naţional, eveniment care a avut loc în Piaţa Tricolorului din București.

Cu acest prilej, ministrul  Gabriel Oprea le-a transmis românilor următorul mesaj:

„Imnul Național al României este unul dintre simbolurile fundamentale ale statului român și o mărturie a parcursului nostru ca naţiune. Însăși istoria imnului național „Deșteaptă-te române”, acceptat sau interzis în funcție de regimul politic, este mărturia continuității spiritului viu al acestui popor și al dorinței sale de dreptate și libertate.

 Ziua Imnului Național este un moment de omagiere al înaintașilor, al celor care, prin jertfa lor, ne-au oferit astăzi privilegiul libertății, independenței și integrității teritoriale a României.

Este, totodată, un moment de reamintire a sacrificiului militarilor români care au pecetluit cu propria viață jurământul față de țară, în teatrele de operații sau în misiuni pe teritoriul național.

 La fiecare moment important pentru România simbolurile naționale sunt cele care ne individualizează între celelalte state ale lumii. Ceremoniile militare, sărbătorile naționale, victoriile în competițiile sportive sunt evenimente care, prin forța și însemnătatea simbolurilor naționale – Imnul Naţional, Drapelul Tricolor, Stema României, ne fac să privim cu mândrie către trecut și speranță și încredere spre viitor.

 Vă invit, așadar, să respectăm, să apărăm și să reflectăm la simbolurile naționale, pentru a le transmite nealterate copiilor noștri, conștienți fiind de parcursul istoric și de destinul nostru european”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.