Meryl-Streep-meryl-streep-32120981-1024-768

Actrița americană Meryl Streep, câștigătoare a trei premii Oscar, va fi președinta juriului Festivalului internațional de Film de la Berlin de anul viitor, au anunțat miercuri organizatorii Berlinalei, conform DPA.

„Meryl Streep este una dintre cele mai creative și complexe artiste din lumea filmului”, a declarat directorul Berlinalei, Dieter Kosslick.

„Sunt fericit că Meryl Streep se întoarce la Berlin și cu experiența sa artistică va prelua președinția juriului internațional”, a ținut să precizeze Dieter Kosslick.

Meryl Streep, 66 de ani, care a jucat în peste 40 de filme, a fost recompensată cu Ursul Onorific de Aur la Berlinala din 2012 pentru întreaga sa activitate în lumea filmului. A fost 19 ori nominalizată la Oscar și a câștigat de trei ori prestigioasa statuetă, iar de opt ori a câștigat Globul de Aur.

S-a afirmat pe marele ecran la sfârșitul anilor ’70 în filme precum „The Deer Hunter”, regizat de Michael Cimino.

Rolurile din filmele „Kramer vs Kramer”, „Sophie’s Choice” și „The Iron Lady” i-au adus cele trei premii Oscar. Pe marele ecran va putea fi văzută în rolul unei luptătoare pentru drepturile activiștilor în drama istorică „Suffragette”.

A 66-a ediție a Festivalului internațional de Film de la Berlin va avea loc în perioada 11-21 februarie 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.