SUPORTERI

Meciul dintre naționalele României și Finlandei, programat joi, pe Arena Națională din București, în preliminariile EURO 2016, se va disputa cu spectatori, a anunțat, luni, Federația Română de Fotbal, după ce UEFA hotărâse inițial să aibă loc cu porțile închise.

„În urma pledoariei susținute astăzi de către juriștii Federației Române de Fotbal în fața Comisiei de Apel a UEFA, FRF a reușit să suspende toate sancțiunile care fuseseră decise în prealabil de către Comisia de Control, Etică și Disciplină a forului continental”, se precizează în comunicatul FRF.

Detalii despre organizare și procesul de achiziționare a biletelor vor fi oferite marți, într-o conferință de presa a președintelui Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, găzduită de Casa Fotbalului, începând cu ora 10:30.

După meciul cu Grecia (0-0, la București, 7 septembrie), UEFA a decis sancționarea FRF cu obligativitatea de a disputa cu porțile închise următorul meci de pe teren propriu din cadrul preliminariilor EURO 2016. Pentru același meci s-a dispus și o amendă de 60.000 de euro, cele două sancțiuni fiind dictate pentru încălcarea articolelor 14 (comportament rasist) și 16 (2), litera c (pirotehnie) din Regulamentul Disciplinar.

FRF a fost sancționată și pentru incidentele de la meciul cu Ungaria (0-0, la Budapesta, pe 4 septembrie), amendată cu 70.000 de euro ca urmare a încălcării prevederilor articolului 16 (2), literele c (pirotehnie), e (banner ilegal), respectiv g și h (tulburări provocate de spectatori — lipsă de respect față de imnul național și lupte între suporteri) din Regulamentul Disciplinar.

Partida dintre echipele României și Finlandei va avea loc joi, de la ora 21:45, pe Arena Națională, iar duminică se va juca meciul dintre Feroe și România, la Torshavn (19:00, ora României), ultimul al tricolorilor în Grupa D a preliminariilor EURO 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.