politisti Botosani

Din dispoziţia ministrului Gabriel Oprea, structurile Ministerului Afacerilor Interne au luat măsuri suplimentare pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice în perioada 14 – 16 august, în contextul evenimentelor prilejuite de Sărbătoarea „Adormirea Maicii Domnului”.

Astfel, peste 24.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne – poliţişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti de frontieră – vor acţiona zilnic la nivel național, pentru a asigura un climat de ordine și liniște publică la acest sfârșit de săptămână.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au în atenție păstrarea ordinii publice la cele peste 350 de manifestări religioase, ceremonii militare prilejuite de sărbătorirea Zilei Marinei sau alte evenimente sportive, cultural-artistice, organizate în aceste zile, unde sunt așteptați un număr mare de participanţi.

În acest context, 15.600 de poliţişti cu peste 5.100 de autospeciale vor fi mobilizați pentru a preveni şi combate faptele ilegale, intervenind pentru descurajarea elementelor infracționale și combaterea fenomenelor cu impact stradal. Totodată, Poliția Rutieră va acţiona pe 354 de tronsoane de drumuri europene, naţionale şi autostrăzi. Vor fi utilizate zilnic 620 de mijloace auto, dintre care peste 400 sunt dotate cu aparate radar.

De asemenea, peste 2.800 de jandarmi vor veghea la siguranţa participanţilor la manifestările religioase, culturale şi artistice, acordând o atenţie deosebită prevenirii și combaterii faptelor antisociale.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă va mobiliza aproximativ 4.500 de angajaţi  care pot asigura intervenţia în orice situaţie de urgenţă, contribuind astfel la liniştea si siguranţa participanţilor la evenimentele dedicate acestei sărbători. Inspectoratul General de Aviație este pregătit să intervină cu 12 elicoptere, dintre care șase pentru urgențe medicale, iar celelalte aeronave pentru acordarea de sprijin aerian structurilor ministerului care desfășoară misiuni operative.

La nivelul Poliţiei de Frontieră Române s-a luat măsura suplimentării personalului în punctele de trecere a frontierei, pentru realizarea unui control operativ şi fluent, dar şi pentru fluidizarea traficului, reducerea timpului de aşteptare şi evitarea aglomeraţiei.

Concomitent cu misiunile obișnuite, cu ocazia Zilei Marinei, Poliţia de Frontieră va participa alături de Forţele Navale ale Ministerului Apărării Naţionale, la manifestările festive care se vor derula în localităţile Constanţa, Mangalia, Tulcea, Galaţi,  Drobeta Turnu Severin, Orşova şi Moldova Veche.

La festivitățile care au loc la Constanța, Garda de Coasta din cadrul Poliţiei de Frontieră va participa la parada navală cu nava amiral „Ștefan cel Mare” şi două ambarcațiuni de intervenție rapidă care vor prezenta un exercițiu de intervenţie pe linia combaterii migraţiei ilegale pe mare.

Marinarii Poliției de Frontieră vor participa și la ceremonialul ridicării pavilionului la catargul din dreptul Comandamentului Flotei, ridicarea pavilionului și marelui pavoaz la bordul navelor din dispozitiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.