Martin-Winterkorn-VW

Directorul general al Volkswagen (VW), Martin Winterkorn, și-a prezentat miercuri demisia, după o reuniune de urgență a conducerii și principalilor acționari, pe fondul scandalului emisiilor, relatează DPA.

Compania Volkswagen vrea „un nou început credibil”, a precizat șeful Board-ului de supervizare, Berthold Huber. Un succesor al lui Martin Winterkorn va fi anunțat vineri.

Martin Winterkorn a susținut că demisionează pentru a-și asuma „deplina responsabilitate” pentru scandalul care a afectat compania germană.

„Sunt şocat de evenimentele din ultimele zile. În principal, sunt uimit de faptul că deficienţe de această amploare au fost posibile în Grupul Volkswagen. În calitatea de director general, accept responsabilitatea pentru neregulile depistate la motoarele diesel şi am cerut Consiliului de supraveghere să accepte încheierea mandatului meu la conducerea Grupului Volkswagen. Fac acest gest în interesul companiei, deşi nu am fost conştient de nicio neregulă de care să fiu eu responsabil”, a menționat Martin Winterkorn.

Berthold Huber a precizat că Volkswagen regretă profund scandalul precum și pierderea încrederii clienților.

Înaintea scandalului, Board-ul de supraveghere al Volkswagen intenționa să extindă cu doi ani contractul lui Winterkorn, la reuniunea prevăzută pentru vineri.

Martin Winterkorn, în vârstă de 68 de ani, este din 2007 director general al companiei germane.

Volkswagen este acuzat că ar fi manipulat rezultatele testelor autorităților SUA legate de emisiile vehiculelor comercializate de grupul german prin instalarea unui software care permitea mașinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor dar nu și în timpul operațiunilor normale. Din acest motiv nivelul poluării era mai ridicat, susține Agenția pentru Protecția Mediului din SUA (EPA).

Reprezentanții Volkswagen au recunoscut că au falsificat datele la testele din SUA privind emisiile vehiculelor și au anunțat că 11 milioane de vehicule diesel vândute în întreaga lume au fost echipate cu sisteme electronice speciale, pentru evitarea standardelor referitoare la poluare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.