grand-place-bruxelles-obiective-turistice-bruxelles_757

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Belgiei că Sindicatul socialist al lucrătorilor feroviari a depus un preaviz de grevă pentru a protesta împotriva reducerilor de personal, prevăzute de Planul strategic al Societăţii Naţionale de Căi Ferate din Belgia (SNCB).

Greva va începe pe data de 8 octombrie 2015, orele 22:00 (ora locală) şi se va încheia pe 9 octombrie 2015, orele 22:00 (ora locală). Potrivit comunicatului, deşi vor intra în grevă doar lucrătorii din zona capitalei Bruxelles, acţiunea din 9 octombrie a.c. ar putea să aibă drept urmări perturbări ale traficului feroviar, producând consecinţe şi în restul ţării. Se recomandă ca cetăţenii români să ia în calcul şi variante alternative pentru a se deplasa în Bruxelles.

De asemenea, se reiterează faptul că miercuri, 7 octombrie 2015, cele mai mari sindicate belgiene vor organiza o manifestație de amploare împotriva actualului guvern, la un an de la instalarea acestuia. Adunarea participanţilor pentru manifestaţie este prevăzută la ora 11:00 (ora locală) la Gara de Nord, apoi coloanele de manifestanți se vor îndrepta spre Gare du Midi pe bulevardele centrale ale capitalei Bruxelles.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să consulte pagina de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.