11240088_10153178446367266_275481620000846641_n

Cei mai mulți dintre români asociază vacanța sau concediul de vară cu Marea Neagră sau Valea Prahovei, dar noi vă sugerăm să încercați un colt de rai din sud-vestul țării care abia așteaptă să fie descoperit.

Clisura Dunării este cel mai frumos defileu din Europa. Locul în care o să vă îndrăgostiţi de primul sat lacustru din ţară, în Banatul Montan. Fiind de o frumusețe care îți taie respirația, este foarte apreciat de străini.

Clisura Dunării sau Defileul Dunării este o regiune geografică situată de-a lungul malului nordic al Dunării, în sudul Banatului. Regiunea este limitată de râul Nera la nord-vest și de Cazanele Dunării la est.

Dacă porniți într-o călătorie de-a lungul județelor Caraș-Severin și Mehedinți o să întâlniți Peștera Ponicova, Grota Veterani și Cazanele Dunării, locuri în care muntele se prăbușește în fluviul ce pare fără sfârșit. Tot aici, chipul lui Decebal sculpat în stâncă, un basorelief înalt de 55 de metri, îi impresionează pe trecători.

clisura_dunarii01

După o plimbare cu vaporul la Cazanele Dunării, turiștii poposesc în Grota Veteranilor, săpată în Cazanele Mari. Potrivit vechilor cronici, este cunoscută ca fiind sanctuarul lui Zamolxe, zeul suprem al geto-dacilor, apoi a devenit loc de refugiu pentru armata austriacă în secolele XVI-XVII.

5_pestera_ponicova

Sub apă este acoperit un sat vechi, Dubova, iar când Dunărea scade se poate zări turla vechii biserici. Tot aici, la 3 kilometri în aval de Orșova, o insula de legendă, Ada Kaleh, stă scufundată sub ape, de 35 de ani, după construirea barajului de la Porțile de Fier.

dubova-romania-danube-canyon-eastern-european-canyons-landscapes-rumc3a4nien-rumc3a4nen-roumanie

Natura este pe deplin suverană în defileul prin care se zbate fluviul. Ajuns aici, devii prizonierul frumuseții copleșitoare care te înconjoară la fiecare pas.

În ultimii ani, activitatea turistică a început să se dezvolte în Clisura Dunării, iar condiţiile bune de cazare şi posibilităţile diverse de relaxare fac din această zonă o destinaţie perfectă pentru orice perioadă a anului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.