dragneaL

Greva japoneză a liberalilor din Parlament este un „joc”, a susținut președintele interimar al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, care s-a arătat surprins de acest gest în condițiile în care PNL a renunțat la șefia comisiei ce viza și proiectul privind votul prin corespondență.

„Ei intră în grevă japoneză pentru votul prin corespondență. Nouă ne este foarte greu să înțelegem. Chiar am rămas surprinși. A fugit de acolo președintele comisiei, care era al lor, dacă a fugit nu s-a mai putut întruni comisia, noi le-am cerut să desemneze un alt înlocuitor, nu vor. Ne este foarte greu să înțelegem jocul acesta. Ori este numai un joc de imagine și efectiv nu îi interesează această lege ori dacă nu să spună”, a declarat, duminică, Liviu Dragnea.

Președintele interimar al PSD a subliniat că Partidul Social Democrat dorește să ducă legea privind votul prin corespondență la capăt, arătând că s-a purtat o corespondență cu Autoritatea Electorală Permanentă în acest sens.

„Într-un fel sau altul ce putem garanta este că la anul, la alegerile parlamentare, românii care trăiesc în Diaspora vor avea condiții cel puțin egale cu cele ale românilor care trăiesc în România pentru a-și exercita dreptul de vot. Am înțeles că este o dispută, mă rog, insistă foarte mult cei de la PNL să nu punem obligativitatea ca cetățenii români de afară să se înregistreze undeva să le putem trimite plicurile. Ei propun să trimitem plicurile la ambasadă și la ambasadă fiecare să vină și să își ia de acolo. Nu putem organiza în felul acesta. (…) Vom înființa atâtea secții de vot cât este necesar. Dacă în România se calculează o secție de vot la 1.000 de potențiali votanți, așa vom face și în diaspora și este cel mai simplu”, a precizat Liviu Dragnea.

Președintele interimar al PSD a participat la Conferința extraordinară a Organizației Femeilor Social Democrate.

Parlamentarii liberali vor intra de luni în grevă japoneză, în semn de protest față de situația privind adoptarea legii votului prin corespondență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.