Leonard-Orban-on-refuges

Consilierul prezidenţial Leonard Orban a declarat joi că există între statele membre UE un sprijin „din ce în ce mai masiv” pentru introducerea cotelor obligatorii de refugiaţi, iar această decizie s-ar putea să nu mai poată fi blocată în Consiliul JAI care va avea loc marţea viitoare.

„Sunt din ce în ce mai puţine state membre care se opun aceste decizii, ceea ce înseamnă că nu va exista o minoritate de blocaj. E foarte probabil să nu existe o minoritate de blocaj şi, în condiţiile respective, decizia ar urma să se adopte, deci toate statele membre ar fi obligate să primească un număr de imigranţi conform propunerii Comisiei Europene. (…) Vedem că există în momentul de faţă un sprijin din ce în ce mai masiv pentru ce a propus Comsia Europeană, mai precis cotele obligatorii, şi este o chestiune care, sigur, ne deranjează.”, a precizat Leonard Orban, şeful Departamentului Afaceri Europene din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, la Digi24.

Leonard Orban a ținut să sublinieze faptul că poziţia României rămâne neschimbată la reuniunea JAI de pe 22 septembrie şi, deşi unele propuneri ale Comisiei Europene ar putea să fie votate, există şi domenii în care se va putea negocia, precum sancţiunile economice pentru statele membre care nu acceptă numărul impus de imigranţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.