Japan1

Peste 150.000 de persoane au primit ordin de evacuare în estul Japoniei din cauza unor inundaţii şi alunecări de teren, care au provocat dispariţia unei persoane, a informat media locală, citată de agenţia DPA în pagina electronică.

Regiunea „se confruntă cu un pericol iminent”, a declarat joi dimineaţa Takuya Deshimaru, un reprezentant al Agenţiei de Meteorologie, făcând referire la prefecturile Ibaraki şi Tochigi.

Japan3_0

Cantitatea totală de precipitaţii a depăşit 400 de litri pe metrul pătrat în oraş începând de luni, un nivel la care nu s-a mai ajuns timp de decenii, a transmis Agenţia de Meterorologie a Japoniei.

Un bărbat se afla în stare critică după ce a căzut într-un şanţ în oraşul Nikko, situat la 140 de kilometri nord de capitala Tokyo, a transmis radioteleviziunea NHK.

Japan13 (1)

O femeie a dispărut după ce o ploaie torenţială a declanşat alunecări de teren în oraşul Kanuma, situat la 100 de kilometri nord de oraşul Tokyo, a mai transmis NHK.

Japan4

Agenţia a emis avertizări meteorologice privind viitoare alunecări de teren şi revărsarea râurilor în estul şi nord-estul Japoniei, cu ploi abundente în regiune chiar şi după ce activitatea taifunului Etau a scăzut la nivel de depresiune extratropicală miercuri seara.

Cel de-al 18-lea taifun al acestui sezon a lovit centrul Japoniei miercuri, rănind 11 persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.