ciocan-judecator4

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins miercuri cererile de recurs formulate de Gheorghe Bunea Stancu, Ioan Niculae, Viorel Bărac și Gheorghe Teodorescu în dosarul „Mită la PSD”, în care Bunea Stancu a fost condamnat la 3 ani închisoare, iar Ioan Niculae la 2 ani și 6 luni cu executare.

Omul de afaceri Ioan Niculae a fost condamnat pe 2 aprilie, de Curtea de Apel București, la 2 ani și 6 luni închisoare cu executare, iar fostul președinte al Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a primit 3 ani închisoare cu executare, în dosarul „Mită la PSD”.

În același dosar, Gheorghe Teodorescu (acționar al SC Insomar SRL) și Viorel Bărac (director al SC Interagro SA) au fost condamnați la 2 ani și 6 luni închisoare cu executare.

Curtea de Apel a admis pe 2 aprilie apelul Direcției Naționale Anticorupție, după ce Judecătoria Sectorului 1 i-a achitat pe cei patru, printr-o decizie dată pe 20 noiembrie 2013.

Procurorii anticorupție i-au trimis în judecată pe 11 ianuarie 2012 pe Gheorghe Bunea Stancu și omul de afaceri Ioan Niculae, în dosarul privind finanțarea campaniei electorale a candidatului Partidului Social Democrat la alegerile prezidențiale din 2009, Mircea Geoană.

Bunea Stancu, care era și președinte al Organizației Județene Brăila a PSD, a fost acuzat de folosirea influenței și autorității ce rezultă din funcția de conducere într-un partid pentru a obține pentru altul bani sau foloase necuvenite, iar Ioan Niculae, acționar principal al grupului Interagro SA, a fost acuzat de complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În același dosar, Gheorghe Teodorescu, acționar al SC Insomar SRL, și Viorel Bărac, director al SC Interagro SA, au fost acuzați de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Conform Direcției Naționale Anticorupție, în cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu și-a folosit influența și autoritatea rezultate din funcția de președinte al Organizației Județene Brăila a PSD pentru a obține, cu încălcarea dispozițiilor legale ce privesc finanțarea partidelor politice, suma de un milion de euro de la Ioan Niculae, bani ce urmau să fie folosiți în campania electorală prezidențială desfășurată la sfârșitul anului 2009 pentru susținerea candidatului PSD, Mircea Geoană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.