hillary-clinton-is-running-for-president

Hillary Clinton, candidata la nominalizarea democrată pentru alegerile prezidențiale din SUA din 2016, și-a prezentat luni planul de înăsprire a legislației federale privind armele de foc, după cel mai recent atac produs într-un campus universitar săptămâna trecută, informează AFP.

Punctul principal al planului său vizează ca infractorilor violenți, persoanelor acuzate de violențe conjugale și celor cu maladii mintale grave să le fie împiedicat accesul la arme de foc, a indicat echipa de campanie a democratei.

„Sunt hotărâtă să acționez și voi încerca în toate modurile posibile să împiedic ca aceste arme să cadă în mâinile unor oameni care nu ar trebui să le aibă”, a susținut Hillary Clinton luni la postul NBC.

Fosta Primă Doamnă a promis să-și folosească prerogativele prezidențiale în situația în care Congresul va refuza să voteze o lege care să generalizeze verificarea antecedentelor tuturor cumpărătorilor de arme de foc.

Hillary Clinton mai propune ca toți vânzătorii de arme neocazionale, plecând de la un anumit volum, să fie supuși reglementărilor în vigoare pentru fabricanți. Între 20 și 40% din vânzările de arme scapă oricărui control, o deficiență cunoscută a legii federale, a subliniat aceasta.

Hillary Clinton îi avertizează pe producătorii și pe vânzătorii de arme că le va desființa imunitatea lor juridică în fața victimelor armelor de foc, și propune creșterea bugetelor serviciilor federale de control.

Planul său are însă toate șansele să se lovească de opoziția puternicului lobby al National Rifle Association și a republicanilor din Congres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.