compensate

Guvernul a decis, marţi, introducerea unor noi molecule în lista medicamentelor compensate şi gratuite, printre care şi cele pentru tratamentul fără interferon al hepatitei cronice virale C şi a cirozei hepatice C, care astfel vor putea fi acordate bolnavilor cu stadiu de fibroza F4.

Decizia a fost luată, marţi, în şedinţa Executivului, prin aprobarea unei Hotărâri care modifică şi completează Hotărârea Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate.

Conform unui comunicat de presă al Guvernului, măsura este posibilă ca urmare a încheierii contractului cost-volum-rezultat, în data de 1 octombrie, între Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi unul dintre Deţinătorii Autorizaţiei de Punere pe Piaţă. Începând de săptămâna viitoare, pacienţii pot începe investigaţiile necesare pentru a fi depuse la dosarul medical, în vederea aprobării tratamentului fără interferon.

România se aliniază astfel ţărilor europene care au introdus noua terapie pentru hepatita C, având în vedere că tratamentele inovatoare pentru afecţiunile hepatice tip C au fost introduse recent de sistemele de sănătate din Europa.

Tot prin actul normativ adoptat, marţi, se introduc noi molecule pentru: tratamentul pacienţilor incluşi în Programul naţional de oncologie (Pazopanib, Crizotinibum, Brentuximab Vedotin, Dabrafenibum, Abirateronum); tratamentul asiguraţilor cuprinşi în Programul naţional de diagnostic şi tratament pentru boli rare, afecţiunea Hipertensiune pulmonară (Macitentanum şi Riociguat) şi tratamentul copiilor care suferă de artrită idiopatică juvenilă (Tacilizumabum şi Adalimumab).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.