fmiGuillermo Tolosa

Guillermo Tolosa, reprezentantul FMI pentru România și Bulgaria, a declarat că Guvernul din România a plătit datoria pe care o avea la Fondul Monetar Internațional și că BNR mai are de achitat trei rate până în ianuarie 2016. 

Guvernul a plătit integral datoria, BNR mai are încă trei rate de achitat, ultima va fi în ianuarie anul viitor”, a transmis Tolosa.

Declarația acestuia a venit după ce premierul Victor Ponta a anunțat că România nu mai datorează nici un leu la FMI:

„Anul acesta terminăm şi nu mai avem absolut niciun dolar datorie la Fondul Monetar Internaţional, am plătit cu greu ceea ce s-a împrumutat şi s-a cheltuit bine, prost, mai degrabă prost, în 2010-2011 şi Guvernul împreună cu liderii politici vom discuta despre oportunitatea şi condiţiile încheierii unui nou acord cu instituţile financiare internaţionale, România nu are nevoie de niciun dolar şi niciun euro împrumut de la FMI sau Comisia Europeană, dar acordul cu instituţiile internaţionale, într-o perioadă frământată pentru regiune şi pentru Europa, eu personal cred că e un lucru bun, însă decizia va fi luată la nivel politic”, a precizat miercuri Victor Ponta.

De asemenea, premierul a publicat pe Facebook și un tabel cu date furnizate de Ministerul Finanțelor. Din imaginea de mai jos reiese că după 2015 Guvernul nu va mai avea nici un ban de plată către FMI. 12020001_1025826040790616_1617675358766664249_n

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.