george-maior

George Cristian Maior, noul ambasador al României în Statele Unite ale Americii, şi-a prezentat, joi, scrisorile de acreditare preşedintelui Barack Obama, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Casa Albă.

Cu această ocazie, George Maior a ținut să menționeze importanţa Parteneriatului Strategic pentru Secolul XXI între România şi Statele Unite ale Americii pentru relaţiile dintre cele două ţări şi relevanţa sa în planul stabilităţii şi securităţii regionale.

maior_39293500„Parteneriatul Strategic este un pilon de bază pentru politica externă şi de securitate a României. Sprijinul SUA a ajutat România pe drumul democratizării, al respectării drepturilor omului şi statului de drept, făcând din ţara noastră un model pentru ţările din regiune.”, a precizat ambasadorul George Maior, într-un comunicat citat de Mediafax.

De asemenea, Maior a subliniat că România reprezintă o insulă de stabilitate pentru flancul estic al Alianţei Nord Atlantice.

Totodată, în mesajul transmis preşedintelui Barack Obama, George Maior a prezentat priorităţile mandatului, cu accent pe dezvoltarea cooperării în domeniul securităţii, întărirea dimensiunii economice şi a schimburilor comerciale, încurajarea investiţiilor şi a transferului de tehnologie, consolidarea securităţii energetice, precum şi intensificarea cooperării în domeniul educaţiei şi inovaţiei.

„România are un angajament ferm pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri, vital pentru atragerea investiţiilor americane şi creşterea schimburilor comerciale.”, a mai menționat ambasadorul George Maior.

george_maior_obama_93143000

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.