oprea

Vicepremierul Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, a acordat joi Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne șefului Biroului FBI în România, Russell Ashenden, în semn de apreciere a contribuției aduse la consolidarea relațiilor dintre MAI și structurile de aplicare a legii din Statele Unite ale Americii.

Conform unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne, în cadrul ceremoniei, Gabriel Oprea, a subliniat buna cooperare existentă între structurile de aplicare a legii din România și agențiile federale americane în domeniul combaterii criminalității.

„Având în vedere dinamica mediului de securitate actual, România trebuie să-și consolideze relațiile cu țările aliate, iar SUA reprezintă unul dintre cei mai importanți parteneri ai noștri în ceea ce privește întărirea statului de drept și a instituțiilor din domeniul securității naționale. În domeniul afacerilor interne cooperăm foarte bine, în special pe linia combaterii criminalității informatice și a traficului de droguri. Sprijinul informațional și operativ al FBI în instrumentarea unor cauze comune extrem de complexe a fost substanțial și sunt convins că așa va rămâne”, a precizat vicepremierul Gabriel Oprea, potrivit comunicatului amintit.

La rândul său, oficialul american a mulțumit pentru distincția primită.

„Această distincție este o mărturie a parteneriatului excepțional dintre Statele Unite și România și în mod deosebit marchează colaborarea de succes și parteneriatul dintre Biroul Federal de Investigații și Ministerul Afacerilor Interne construite de-a lungul timpului. A fost un privilegiu pentru mine să fac parte din delegația lui Oprea în vizită oficială efectuată la Washington DC. Vizita fost un succes răsunător în cadrul căreia au avut loc discuții productive și au fost prezentate oportunități de dezvoltare a parteneriatului nostru.

Vă mulțumesc foarte mult, domnule viceprim-ministru, pentru dovada de recunoaștere față de mine și față de echipa mea, precum și pentru realizările pe care le-am obținut împreună în combaterea amenințărilor la adresa securității naționale cărora țările noastre trebuie să le facă față”, a spus Russell Ashenden, conform comunicatului MAI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.