facebook

Un marocan care a descoperit o defecțiune în sistemul de securitate al rețelei de socializare Facebook a fost recompensat de companie cu un premiu de 7.500 de dolari, relatează site-ul le360, citat de EFE.

Tânărul Ayoub Fathi, în vârstă de 21 de ani, a explicat site-ului le360 că a descoperit la Facebook o defecțiune legată de divulgarea datelor privind „informații private” și cele declarate „eliminate”, fără să specifice detaliile.

Facebook i-a trimis un mesaj pe contul său, pe care site-ul nu l-a publicat, în care compania lui Mark Zuckerberg îl informează că a fost premiat cu 7.500 de dolari și îi mulțumește pentru „contribuțiile sale constante la Facebook”.

Ayoub Fathi este un vechi cunoscut al rețelei de socializare Facebook: numai anul acesta el a detectat trei defecțiuni la Facebook pe care le-a comunicat imediat companiei.

Tânărul a colaborat ca analist pe probleme de securitate cu firme specializate precum Defencely, HackerOne și BugCrowd și a realizat „teste de securitate” pentru Google, Twitter și Facebook.

Ayoub Fathi a primit oferte de muncă în străinătate, dar preferă momentan să își termine studiile de informatică la Universitatea Ben Msick din Casablanca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.