picture-tbilisi_stadium.jpg-604-423-1-85

Un lanț uman va fi format din jucători, arbitri și o mie de copii înaintea startului Supercupei Europei din 11 august, la Tbilisi, informează Federația Română de Fotbal.

Supercupa Europei, ediția 2015, FC Barcelona – Sevilla, programată pe 11 august în Georgia, la Tbilisi, va avea în cadrul ceremoniei de deschidere și un moment unic în istorie.
Un lanț uman în care vor fi cuprinși, pe lângă jucătorii celor două echipe și brigada de arbitri, o mie de copii și însoțitorii lor proveniți din medii defavorizate ale Georgiei și ale altor opt țări din vecinătate va fi format înaintea fluierului de start. Au răspuns pozitiv inițiativei Federației Georgiene de Fotbal și UEFA Foundation for Children asociațiile din Armenia, Azerbaijan, Belarus, Kazahstan, Moldova, Rusia, Turcia și Ucraina. Scopul acestui demers este acela de a transmite un mesaj puternic prin intermediul copiilor care trăiesc în zone de conflict din Europa.
„Mesajul de pace și unitate transmis de copii va fi receptat de toată lumea. Includerea acestui moment în ceremonia de deschidere arată cât de importante sunt aceste valori pentru UEFA, valori care au contat decisiv în inaugurarea UEFA Foundation for Children”, a spus președintele Federației Georgiene de Fotbal, Zviad Sichinava.
„Fotbalul are capacitatea de a uni o societate. Sperăm ca prezența copiilor la evenimentul de la Tbilisi să le inspire viitorul”, a punctat în legătură cu această inițiativă președintele UEFA, Michel Platini, potrivit frf.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.