whole-grain

Câțiva cercetători americani susțin că au făcut o descoperire pe cât de incredibilă, pe atât de interesantă, în urma unui experiment. Studiul a vizat maniera în care carbohidrații provenind din cereale rafinate afectează sănătatea fizică și psihică, concluzia fiind una cel puțin intrigantă.

Potrivit acestui studiu realizat pe aproximativ 70.000 de femei aflate la vârste mai înaintate, alimentația bazată pe cereale rafinate, cum ar fi pâinea albă ori pastele, poate duce la depresie.

Datele studiului făcut de americani au evidențiat faptul că o mare parte dintre femeile care au avut o dietă bazată pe consumul de carbohidrați simpli, așa cum sunt cerealele rafinate sau zahărul, au fost mult mai predispuse la schimbări bruște de temperament și chiar la depresie.

Studiul, publicat și de Daily Mail, explică faptul că alimentele ale căror indice glicemic este unul ridicat au un efect negativ nu doar asupra sănătății fizice, dar și a celei psihice. Totul din cauza faptului că energia dată de aceste alimente durează doar o perioadă limitată de timp, pentru ca ulterior corpul să sufere de pe urma unei căderi bruște a glicemiei.

Aceste variații influențează și psihicul. Pe termen lung, aceste schimbări pot contribui la instalarea depresiei.

Cercetătorii au descoperit că femeile care au consumat alimente cu indice glicemic mai mic ori bogate în fibre, așa cum sunt legumele și cerealele nerafinate, nu au avut probleme de sănătate semnificative.

Conform cercetătorilor, experimentul va fi efectuat și pe un alt eșantion de subiecți, fie ei bărbați sau femei mai tinere.

Nutriționiștii ne îndeamnă să consumăm cât mai multe cereale integrale și să le evităm pe cele rafinate care sunt secătuite de vitamine și minerale în urma procesării prin care trec.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.