refugees

Echipele din Liga Campionilor și Europa League vor veni în ajutorul refugiaților donând un euro din prețul fiecărui bilet de intrare la primul lor meci în competițiile continentale, a anunțat, marți, Asociația Europeană a Cluburilor de Fotbal (ECA).

Banii strânşi vor fi alocaţi unui fond înfiinţat de ECA, a anunţat preşedintele organizaţiei, Kark-Heinz Rummenigge, subliniind că s-ar putea aduna între două şi trei milioane de euro.

„Toate cluburile care participă la Liga Campionilor și la Europa League vor dona un euro pe biletul vândut la primul lor meci european în acest sezon.

Aceasta decizie luată în unanimitate vine ca urmare a unei inițiative a clubului FC Porto, a adăugat președintele lui Bayern Munchen.

Fotbalul trebuie să-și ia partea sa de responsabilitate. Cluburile trebuie să-și aducă o contribuție pentru a ajuta refugiații, o problemă gravă și serioasă.

După aceea, Asociației europene a cluburilor de fotbal îi va reveni sarcina de a găsi o acțiune concretă pentru a utiliza cât mai bine acești bani”, a anunțat Karl-Heinz Rummenigge, reales marți pentru încă doi ani la președinția ECA.

În ultimele zile mai multe cluburi europene şi-au arătat susţinerea faţă de refugiaţii veniţi din Orientul Mijlociu şi Africa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.