dragnea

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a exclus, duminică seara, varianta unui premier tehnocrat impus, a unei „marionete”, în cazul în care PSD va câștiga alegerile parlamentare.

Numirea unei marionete, dacă noi vom câștiga alegerile, așa ceva este imposibil. O relație corectă cu președintele vreau să o avem și acum, și mâine, și la toamnă, și la anul, și anii următori, dar impunerea unui premier este imposibilă. Dacă noi vom câștiga alegerile vom reuși să facem o majoritate. Acea majoritate va merge la Cotroceni și va prezenta o propunere de prim-ministru pe care o va susține. Dacă va veni cu o altă propunere, o vom pica în Parlament și vom merge din nou cu propunerea noastră și dacă va veni cu o altă propunere, atunci vom merge la anticipate. (…) Așa se face. Parlamentul, partidele se întâlnesc, reușesc să facă o majoritate. Poate nu o facem noi, o fac ceilalți, se duc cu propunerea la Cotroceni și președintele ia act de asta, nu poate să nu țină cont. Și, din câte știu eu, președintele Iohannis, sper să rămână, în continuare, așa constituțional cum a spus că vrea să fie, nu cum a fost predecesorul”, a declarat, duminică, Liviu Dragnea, la România TV.

Întrebat despre o posibilă suspendare a lui Klaus Iohannis, liderul PSD a răspuns: „Nu ajungem la suspendarea președintelui pentru că nu va fi cazul. Noi nu avem asta în intenție, nici acum, nici anul viitor”.

Referindu-se la modificarea Constituției pentru a reglementa procedura numirii premierului, Liviu Dragnea a explicat: „Era pregătită în proiectul de modificare a Constituției, (…) dar cred că anul viitor o să purcedem la modificarea Constituției, care să regleze și această procedură”.

Liviu Dragnea a ținut să puncteze că PSD nu va fi de acord cu acordarea de puteri sporite șefului statului în noua Constituție.

„Poate dorește puteri sporite, dar nu se poate, pentru că noi nu vrem și cea mai mare parte din populație nu vrea. Românii vor echilibru între puteri. Foarte multă putere dusă într-un singur loc nu face bine la sănătate”, a afirmat Dragnea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.