dirty-shirt-864x485

Formația DIRTY SHIRT a confirmat participarea la Festivalul Top T Buzău, cel mai longeviv fest rock din România și unul dintre marile repere ale acestei scene.

Evenimentul va avea loc între 6-7 noiembrie 2015, iar Dirty Shirt va urcă pe scenă în data de 7.11.2015. Pentru trupă maramureșeană, festivalul are o însemnătate aparte, deoarece în 1998, la Top T Buzău, Dirty Shirt a câștigat un premiu important. Victoria le-a adus multe succese trupetilor, care au semnat un contract cu Promusic Events pentru editarea primului material discografic, „Very Dirty”.

Festivalul Top T de anul acesta este unul special, dedicat formațiilor care și-au adus contribuția la popularizarea evenimentului și care l-au transformat într-un spectacol de succes. Pe lângă Dirty Shirt, au mai confirmat trupele Taine și Celalalte Cuvinte, urmând că, în viitorul apropiat, să fie anunțate noi nume.

Dirty Shirt a spus câteva cuvinte despre participarea la festival.

„Top T este un festival aparte pentru Dirty Shirt. Primul contact a fost la „distanță”, în 1996, când am trecut fază de preselecție pe bază de casete demo. Eram extrem de încântați să mergem la cel mai important festival rock din țara pe vremea aceea. Că să va dați seamă cum era pe atunci, am fost contactați de un membru al Poliției, care ne-a avertizat că e un festival de „sataniști”, că aceștia se droghează, că riscăm să avem cazier etc… Eram foarte revoltați și deciși să mergem (încă era atmosferă postrevoluționară în România), însă în cele din urmă nu am putut, fiindcă un membru al trupei a fost încorporat în armată (da, alte vremuri…). A urmat ediția din 1998, când am reușit să obținem marele premiu, o confirmare a activității trupei din anii 96-98. Premiul a fost producerea unui album în studio, un lucru extraordinar în acea vreme, oferit de Promusic Prod. Pe urmă, după pauză de la începutul anilor 2000, primul festival la care am cântat cu nouă direcție muzicală Dirty Shirt, a fost binenteles Top T, festival unde am revenit alături de trupele din străinătate cu care eram în turneu (Tripod, Babylon Pression, Zeroscape), și mereu am fost extraordinar primiți de organizatori (în primul rând, bunul nostru prieten Tolea) și de public. Deși agendă noastră era deja foarte plină și „definitivată” pentru anul acesta, nu am putut refuză invitația la această ediție specială Top T. Abia așteptăm să ne revedem.”

Anul 2015 este unul cu o semnificație aparte pentru formația maramureșeană DIRTY SHIRT, una dintre cele mai iubite trupe metal din România. Se împlinesc 20 de ani de la întemeierea grupului, ocazie care va fi sărbătorită așa cum se cuvine, printr-un turneu aniversar în luna noiembrie.

Dirty Shirt va cântă în trei orașe importante din țara :

București : 12 noiembrie 2015 / Club Colectiv
Timișoara : 13 noiembrie 2015 / Club Daos
Cluj-Napoca : 14 noiembrie 2015 / Club The Shelter.

Formația va cântă un playlist vast care va include și melodii de pe vechile albume și chiar și de pe demo-uri. La concerte vor luă parte numeroși invitați, iar fanii vor putea viziona în exclusivitate extrase din documentarul artistic „Dirty Shirt-20 de ani”, ce va fi publicat integral ulterior.

Din 1995 și până acum, prin muncă, devotament, talent și originalitate, Dirty Shirt a prezentat pe cele mai mari scene din România și din lume un brand 100% autentic de metal. Dirty Shirt a câștigat locul 2 la Wacken Metal Battle în 2014, cel mai prestigios concurs metal din lume, și a plecat acasă cu trofeele pentru „Best Rock Ambassador” (Metalhead Awards) și „Best Romanian Metal Act” (Maximum Rock Awards), acordate în cadrul celor mai mari ceremonii de premiere din România, în sferă muzicii rock.

Iată ce a declarat Dirty Shirt despre aniversarea celor 20 de ani de existența!

„Am început această aventură acum 20 de ani, mai exact în 1995, când am realizat primul demo cu numele DIRTY SHIRT. După câțiva ani de „stabilizare” a componenței, gașcă a rămas practic aceași (Mihai, Păli, Rini, Vlad, Cristi), familia devenind în ultimii ani și mai mare (Robi, Dan). Am trecut prin multe, am avut perioade de pauză, însă cel mai important e faptul că am trăit momente extraordinare împreună. Ne dorim să sărbătorim împreună acest eveniment, cu o serie de 3 concerte speciale (București, Timișoara și Cluj Napoca). Vom cântă un playlist vast, incluzând piese de pe albumele vechi, piese cerute atât de des de fanii cu vechime. De asemenea, vom prezența în premieră secvențe din viitorul documentar „Dirty Shirt – Twenty Dirty Years » și vom avea o mulțime de invitați muzicieni care vor urcă pe scenă alături de noi. și nu în ultimul rând, am pregătit deja comandă de sticle de șampanie, direct de la producător!”

În data de 29 aprilie 2015, formația a lansat cel de-al patrulea album din carieră, „Dirtylicious” , care a cucerit piață europeană, obținând exclusiv recenzii pozitive din partea publicațiilor renumite de pe continent. „Dirtylicious” este follow-up-ul precedentelor „Same Shirt, Different Day” -2010 și „Freak Show”-2013, ele fiind foarte apreciate de public și de criticii de specialitate. Recent, formația obținut sprijinul Wacken Foundation.
Dirty Shirt este endorser oficial Washburn Randall, după ce fost contactată de către reprezentanții celebrelor firme, care au fost încântate de trupei de rezultatele excepționale ale acesteia la show-urile susținute străinătate.

Biletele se pot achiziționa exclusiv Online, prin www.AmBilet.ro

București: 20 Ron (primele 50 de bucăți), 25 Ron (presales) / 30 Ron (at the door).
Timișoara : 15 Ron (primele 50 de bucăți), 20 Ron (presales) / 25 Ron (at the door).
Cluj-Napoca : 15 Ron (primele 50 de bucăți), 20 Ron (presales) / 25 Ron (at the door).
În ziua concertelor biletele se achiziționează doar de la intrarea în locație, în limită locurilor disponibile!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.