gheorghe

UPDATE 15:00

Judecătoria Sectorului 4 a decis ca Gică Popescu să fie eliberat din închisoare, iar DNA a făcut contestație.

Direcția Națională Anticorupție se opune eliberării condiționate din închisoare a lui Gheorghe Popescu, fostul căpitan al naționalei, care execută la Penitenciarul Jilava o pedeapsă de trei ani, o lună și zece zile, primită în dosarul transferurilor din fotbal.

Un procuror de la DNA a declarat luni la Judecătoria Sectorului 4 că la dosar nu există dovezile în baza cărora Comisia din Penitenciarul Jilava a făcut caracterizările în cazul lui Gheorghe Popescu și nici dacă au caracter științific cărțile scrise de acesta în închisoare.

Procurorul a solicitat amânarea procesului în care Gheorghe Popescu solicită eliberarea condiționată, pentru a fi verificate cărțile scrise de acesta, deoarece la dosar nu sunt enumerate nici măcar titlurile.

Cererea Direcția Națională Anticorupție a fost respinsă de judecător, pe motiv că nu poate stabili dacă o lucrare este științifică sau nu.

La dosarul trimis în instanță, Comisia de la Penitenciarul Jilava arată că Gheorghe Popescu are o condamnare de 1.137 de zile, din care a executat efectiv 570 de zile, la care se adaugă 211 zile calculate ca urmare a muncii prestate în detenție, astfel încât el a îndeplinit fracția de 2/3 din pedeapsă necesară pentru eliberarea condiționată.

În caracterizarea de la dosar se mai precizează faptul că Gheorghe Popescu a elaborat și publicat patru lucrări științifice, în perioada septembrie 2014 — martie 2015, însă nu sunt amintite și titlurile acestor cărți.

În dosar se mai menționează faptul că Gheorghe Popescu a participat la Penitenciarele din Jilava și Rahova la mai multe activități artistice, educative și religioase, respectiv concursuri tematice, dezbateri, redactare reviste, cenacluri literare, modulele.

„Am respectat decizia instanței, doresc să fiu folositor societății și să fiu alături de familia mea”, a susținut Gheorghe Popescu în sala de judecată.

Judecătoria Sectorului 4 a rămas luni în pronunțare pe cererea de eliberare condiționată din închisoare a lui Gheorghe Popescu, fostul căpitan al naționalei.

Pe 4 martie 2014, Curtea de Apel București l-a condamnat pe Gheorghe Popescu în dosarul transferurilor din fotbal la trei ani, o lună și zece zile de închisoare cu executare, pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani, el având și interdicția de a fi reprezentant al unui club de fotbal pe durata unui an după ce va fi eliberat din penitenciar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.