chia_eskape

Semințele de chia sunt unele dintre cele mai puternice, funcționale și pline de nutrienți alimente din lume. Extrem de bogate în fibre și pline de antioxidanți, proteine, minerale, vitamine și Omega-3, chia sunt ideale pentru persoanele care vor să adopte un stil de viață sănătos.

Pline de vitamine şi minerale, ajutând la reglarea greutăţii, controlarea poftei de dulce şi luptând împotriva radicalilor liberi, semințele chia sunt, cu adevărat, o minune pentru sănătate, cu beneficii infinite.

Astăzi, din ce în ce mai mulți nutriționiști și medici recomandă integrarea acestor semințe miraculoase pentru sănătate în diete, dar și în regimurile alimentare pentru anumite afecțiuni, datorită conținutului bogat de nutrienți și antioxidanți extrem de valoroși pentru buna funcționare a organismului.

Semințele chia:

  • au mai mulți antioxidanți decât murele
  • au mai multe fibre decât fulgii de porumb
  • au mai mult calciu decât laptele
  • au mai multe proteine, fibre și calciu decât semințele de in

Chia-Seeds

Semințele de chia furnizează un volum uriaș de nutrienți cu un aport foarte redus de calorii

Semințele de chia sunt niște semințe mici și negre ce provin de la o plantă denumită Salvia Hispanica, înrudită cu menta. Planta este originară din America de Sud, semințele de chia fiind un aliment important pentru azteci și maiași în vremurile de demult. Aceștia le apreciau pentru capacitatea lor de a furniza energie substanțială.

„Chia” înseamnă „putere” în limba veche a maiașilor.

O porție de 30 grame de semințe de chia conține:
Fibre: 11 grame
Proteine: 4 grame
Grăsimi: 9 grame (din care 5 sunt Omega-3)
Calciu: 18% din DZR (doza zilnică recomandată)
Mangan: 30% din DZR
Magneziu: 30% din DZR
Fosfor: 27% din DZR
Mai conțin și cantități semnificative de Zinc, Vitamina B3 (Niacina), Potasiu, Vitamina B1 (Tiamina) si Vitamina B2.

Împiedică îmbătrânirea prematură, sporesc longevitatea și previn apariția cancerului

O altă categorie la care strălucesc semințele de chia o reprezintă cantitatea de antioxidanți. Acești antioxidanți luptă contra radicalilor liberi, care pot deteriora moleculele din celule, previn îmbătrânirea și apariția unor boli precum cancerul. Semințele de chia joacă un rol esențial în lupta împotriva mai multor tipuri de cancer. Integrate în dieta săptămânală, aceste semințe distrug celulele canceroase și repară ADN-ul afectat din organism.

Semintele de chia previn apariția diabetului

Consumul regulat al semințelor de chia ajută la reglarea nivelului glicemiei din sânge și la combaterea riscului de apariție a diabetului. Semințele sunt un aliment benefic și pentru cei care suferă deja de diabet, întrucât au un indice glicemic foarte mic și favorizează digerarea lentă a alimentelor.

Semințele de chia previn afecțiunile cardiovasculare

Consumul frecvent de semințe de chia are un efect benefic asupra sănătății inimii. Reglează nivelul colesterolul din sânge, tensiunea arterială și previn diabetul – înlăturând astfel unii dintre cei mai mari factori de risc care stau la baza declanșării afecțiunilor inimii.

Combat tulburările de somn și stimulează relaxarea organismului

Cercetătorii au descoperit că semințele de chia conțin triptofan, un aminoacid care are efecte pozitive asupra somnului din timpul nopții. Triptofanul ajută la relaxarea organismului și la pătrunderea mai rapidă în tranșa specifică somnului, astfel încât organismul să se odihnească corespunzator.

Îmbunățesc funcțiile creierului

Consumul de seminte de chia atrage o mulțime de beneficii și la nivel intelectual. Specialiștii susțin că acestea fac membranele cerebrale mai sensibile și îmbunățesc funcțiile creierului: memoria, gândirea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.