17chicken600.1

Dacă până acum se vorbea despre carnea de prepeliță sau de vită ca fiind adevărate delicatese, occidentalii introduc un nou tip de carne în meniurile restaurantelor de lux – puiul negru.

Nu vă gândiți la pui cu pene negre. Vorbim despre puii negri până la oase care sunt consumați în China, India și sudul Asiei.

Puii negri există de foarte mult timp în bucătăria asiatică. Marco Polo a fost primul care a vorbit de ei începând cu sfârșitul secolului 13.

Încă din trecut, carnea acestora era foarte apreciată din punct de vedere medicinal, datorită mai multor proprietăți: se zice că aceasta întărește sistemul imunitar, tratează diabetul, anemia, dezechilibrele postnatale și problemele sistemului reproductiv feminin.

2439752471_29ca57e892_b

Rasa are mai multe aspecte neobișnuite: carnea și oasele sunt de un albastru închis, puii au 5 degete la fiecare picior și au niște pene fine ca mătasea – tocmai de aceea se numesc Silkie Chicken.

Puii au un temperament foarte calm și prietenos, motiv pentru care sunt considerați și un animal de companie ideal.

silkie-chickens--30013

Gustul se pare că nu diferă cu nimic față de cel al unui pui alb. Este la fel. Dar aspectul neobișnuit și prețul destul de piperat al puiului, îl face să fie o adevărată delicatesă în restaurantele de lux.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.