propunere foto_Alimentatia corecta in post

Mulți din noi credem că grăsimile sunt dăunătoare pentru sănătate. Dar nu toate fac rău. Dimpotrivă, unele sunt chiar indicate pentru organism.

O dietă zilnică bogată în grăsimi sănătoase înseamnă un sistem cardiovascular ferit de boli și un sistem nervos echilibrat.

În ultimii ani, medicii nutriționiști au pus accentul pe diferențierea grăsimilor din alimente și înțelegerea modului în care tipurile lor diverse, influențează longevitatea.

În timp ce este important să limitați aportul de grăsimi saturate și grăsimi trans, asigurați-vă că meniul zilnic conține și grăsimi mononesaturate și polinesaturate, precum acizii grași omega-3, care au reale proprietăți benefice pentru sănătate.

Grăsimile au fost blamate ani la rândul de către specialiști pentru pericolele pe care le ridică sănătății, de la creșterea nivelului de colesterol, până la îngrășare și îmbolnăvire cardiacă.

Există patru tipuri principale de grăsimi:

– grăsimile mononesaturate;
– grăsimile polinesaturate;
– grăsimile trans;
– grăsimile saturate.

Primele două, mononesaturate și polinesaturate, sunt considerate a fi sănătoase de către nutriționiști, întrucât sunt benefice pentru sistemul cardiac, reglarea nivelului de colesterol bun în organism și pentru sănătate în general.

Grăsimile saturate și grăsimile trans fac parte din categoria celor nesănătoase, fiind asociate cu un risc crescut de creștere în greutate și dezvoltarea de boli cronice, precum afecțiunile cardiace, cancerul și atacul vascular cerebral.

Uite o listă de alimente ce furnizează grăsimi sănătoase:

Avocado

Avocado este benefic sănătății inimii și poate ameliora chiar simptomele osteoartritei, datorită conținutului de grăsimi mononesaturate, care diminuează nivelul colesterolului rău în organism.

Uleiul de măsline

Ingredient de bază în cea mai sănătoasă dietă posibilă, uleiul de masline este o sursă excelentă de grăsimi sănătoase, în special acizi grași omega-3.

Semințele

Fie că sunt de dovleac, de floarea-soarelui sau de susan, toate aceste semințe conțin grăsimi sănătoase, care reduc semnificativ nivelul colesterolului LDL în corp.

Oleaginoasele

Nucile, alunele de padure, fisticul și toate fructele oleaginoase sunt alimente care întrețin sănătatea cardiovasculară, tocmai pentru că au un aport important de grăsimi sănătoase.

Peștele 

O sursă foarte bogată de grăsimi sănătoase omega-3 este peștele, în special somonul, macroul, heringul, păstrăvul, sardinele și tonul. Aceste alimente contribuie la menținerea sănătății cardiace și protejează funcțiile cognitive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.