daniel-constantin

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, a declarat că guvernul este preocupat de ce se întâmplă în zonele afectate de secetă și că se măsoară pagubele pentru a vedea dacă este necesară o intervenție a autorităților.

„Suntem foarte preocupați față de ce se întâmplă în anumite zone cu pagubele care ar putea exista ca urmare a secetei, avem astfel de situații, comisiile care funcționează pe lângă primării analizează situația și, dacă va fi cazul, în zonele respective încercăm să intervenim cu o formă de sprijin în funcție de dimensiunea pagubei”, a declarat Daniel Constantin.

Ministrul a subliniat că nu poate discuta acum despre rezultatele producției și că așteaptă o analiză la finalul procesului de recoltare.

„Cu siguranță, România va exporta cereale în acest an, însă deocamdată e greu de estimat în acest moment nivelul producției. Am avut un angajament în fața fermierilor și voi putea da nivelul producției când se va încheia campania de recoltare, pentru că a mă pronunța acum ar putea influența prețul cerealelor”, a mai spus Constantin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.