iulian-hertanu

Procurorii DNA Ploiești au prelungit, joi, măsura controlului judiciar luată față de cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herțanu, în dosarul în care acesta este urmărit penal pentru constituire de grup infracțional organizat, deturnare de fonduri europene și evaziune fiscală.

Iulian Herțanu s-a prezentat la sediul DNA Ploiești, unde procurorii anticorupție i-au comunicat decizia de prelungire cu încă 60 de zile a măsurii preventive dispusă anterior față de el.

Totodată, procurorii anticorupție au prelungit măsura controlului judiciar și în cazul oamenilor de afaceri Mihail Coman și Vladimir Ciorbă, în sarcina cărora s-au reținut aceleași infracțiuni, dar și față de Ilie Drăgan, director al SC Grossmann Engineering Group, urmărit penal în același dosar pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și deturnare de fonduri europene destinate proiectului privind extinderea rețelei de canalizare a orașului Comarnic.

Direcția Națională Anticorupție susține că, în perioada 2011 — 2015, Iulian Herțanu, Vladimir Ciorbă și Mihail Coman au constituit un grup infracțional pentru a acționa în vederea adjudecării frauduloase a unui contract de lucrări finanțat preponderent din fonduri europene și însușirii nelegale a unor importante sume de bani, prin schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor obținute în cadrul proiectului cu finanțare europeană.

De asemenea, aceștia ar fi urmărit sustragerea de la plata contribuțiilor datorate către stat, prin evidențierea unor cheltuieli nereale sau operațiuni fictive în documentele societăților pe care le-au controlat.

Conform anchetatorilor, membrii grupului au deturnat din cadrul proiectului și și-au însușit în interes propriu suma totală de 7.797.410 lei și s-au sustras de la plata către stat, prin practici evazioniste, a sumei de 2.515.293 lei.

În acest dosar mai sunt urmăriți penal, printre alții, deputații Sebastian Ghiță și Vlad Cosma, și președintele suspendat al Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, toți cercetați sub control judiciar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.