doarme

În timpul verii suntem încântați de activităţile specifice acestui anotimp, însă cum reuşim să dormim în nopţile fierbinţi? Somnul confortabil într-o noapte de vară, fără aer condiţionat sau ventilator, pare imposibil. 

Dacă nu ai aer condiționat sau ţi-ai propus tu să renunţi la el, îți arătăm câteva soluții care te vor ajuta sa iţi răcoreşti casa, potrivit adevărul.ro.

Alege bumbacul

Renunţă la satin, mătase sau polistiren. Lenjeria de pat de culoare deschisă, din bumbac uşor, este perfectă pentru promovarea ventilaţiei şi a fluxului de aer.

Răceşte lenjeria de pat

Înainte de culcare, introdu câteva minute în congelator lenjeria de pat. Pusă într-o pungă de plastic, aceasta îţi va oferi confortul dorit, când te bagi la somn.

Metoda egipteană

Aceasă metodă implică umezirea lenjeriei de pat cu apă rece, pentru confort şi răcoare pe timpul somnului. Dacă vrei să protejezi salteaua patului, poţi aşeza câteva prosoape care să absoarbă umezeala.

Fii creativ

Foloseşte un ventilator în dreptul ferestrei pentru a respinge intrarea aerului cald. Mai mult decât atât, poţi aplica şi o lustră specială cu ventilator, care va ridica aerul cald în sus.

Renunţă la pijamale

Când este foarte cald nu este deloc surprinzător ca cineva să doarma dezbrăcat. Dacă nu preferaţi această variantă, puteţi încerca lenjeria de corp din bumbac, foarte lejeră.

Duş înainte de culcare

O baie sub un jet de apă nu foarte rece, dar cu siguranţă nici fierbinte, îţi va normaliza temperatura corpului, iar senzaţia de curat te va face să dormi mult mai bine.

Scoate din priză aparatele pe care nu le foloseşti

Gadget-urile şi alte aparate mici produc căldură, chiar şi atunci când sunt oprite. Redu temperatura din casă şi economiseşte energie prin scoaterea aparatelor din priză, pe timp de noapte.

Trucuri simple

Știți că în congelator sunt bucăţi de gheaţă. Vă puteţi improviza un aparat de aer condiţionat, mai puţin periculos, prin plasarea unui recipient plin de gheaţă în faţa unui ventilator. Briza va ridica aerul rece la suprafaţă, în timp ce gheaţa se topeşte.

Mai multe metode poți descoperi pe adevărul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.