inghetata de pepene galben

Înghețata de pepene galben nu are termen de comparație și chiar e un desert perfect pentru vară. Dacă nu știi cum să prepari această înghețată, noi îți arătăm o rețetă rapidă, simplă și delicioasă.

Uite rețeta de înghețată de pepene galben:

Timpi de preparare:

  • Timp de preparare: 25 min
  • Gata în: 25 min

Ingrediente

  • 500 g miez de pepene galben
  • 3 gălbenuşuri
  • 120 g zahăr tos
  • 250 ml smântână
  • 2 pliculete zahăr vanilat
  • câteva frunze de mentă pentru decor

Preparare

1. Pulpa de pepene galben se pasează cu o furculiţă sau cu ajutorul unui blender, apoi se amestecă cu 50 g de zahăr.

2. Gălbenuşurile se pun într-un vas cu restul de zahăr şi zahărul vanilat şi se bat cu mixerul până se obţine o cremă densă şi se topeşte tot zahărul. Peste această compoziţie se toarnă smântâna şi se mai bate încă 5 minute.

3. Pepenele galben pasat se pune peste compoziţia obţinută şi se amestecă uşor, fără să se mai mixeze, până se omogenizează. Se pune la congelator şi se lasă 3-4 ore.

4. Se poate servi în cupe formate din coajă de pepene galben. Pentru decor, foloseşte trei-patru frunze de mentă proaspătă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.