pepene rosu

În zilele acestea caniculare trebuie să ne hidratăm foarte bine și este recomandat să consumăm cât mai multe fructe. Cum să ne dăm seama dacă pepenele roşu, cel mai popular fruct din timpul verii, nu conține tot felul de substanţe toxice?

Analizaţi exteriorul fructului pentru a depista dacă sunt urme de înţepături, prin care puteau fi introduse tot felul de substanţe toxice.

Pepenii pot fi injectați cu substanțe care accelerează creșterea și coacerea. Unii fermieri culeg pepenii prea devreme și pentru a le da aspectul de fruct copt îi injectează cu tot felul de chimicale, care dăunează grav sănătății.

Nervurile prezente în miezul pepenelui trebuie să fie de culoarea fructului, nicidecum albe. De asemenea, miezul pepenelui trebuie să fie roz pentru pepenele roşu, nicidecum violet.

Puteți să verificaţi dacă pepenele conţine coloranţi. Adăugaţi o bucăţică de miez într-un pahar cu apă la temperatura camerei. Dacă apa se colorează în roz înseamnă că pepenele a fost injectat cu coloranţi.

Totodată, trebuie să fim atenţi la seminţe. Pepenii injectaţi au seminţele albe, necoapte. Din păcate, acest lucru poate fi observat abia după cumpărare.

Dacă pepenele roşu lăsat peste noapte în frigider rămâne lipicios, acesta este încă un semn de conţinut crescut de nitraţi. Dacă acesta se usucă puţin înseamnă că poate fi consumat fără grijă.

Recomandarea noastră e să vă asigurați că sursele de unde procurați fructele sunt unele sigure, de încredere!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.