Migrants queue to receive their daily food distribution in a makeshift camp known as the "jungle", in Calais, northern France, Thursday, June 25, 2015. Migrants from Sudan, Eritrea and elsewhere are camped by the thousand in the port city of Calais trying to reach Britain, where they believe they will have better job prospects. (AP Photo/Michel Spingler)

Franța și Germania vor fi „exercita presiuni” luni, la Bruxelles, pentru a instala centre de control la frontierele Uniunii Europene pentru ca „Europa să poată face să fie respectate frontierele sale”, a afirmat președintele francez, Francois Hollande, citat de AFP.

„Vom face astfel ca începând chiar de astăzi să existe concluzii ca Europa să poată respecta și să facă să-i fie respectate frontierele”, a subliniat Hollande, cu numai câteva ore înainte de reuniunea de urgență a miniștrilor de interne și ai justiției consacrată crizei refugiaților.

„Concret, aceasta înseamnă centre de înregistrare în Grecia, în Italia, în Ungaria pentru a evita ceea ce se petrece astăzi. Aceasta este ceea ce vor face Franța și Germania să prevaleze. Vom fi extrem de vigilenți și vom exercita presiuni.”, a precizat președintele Franței, cu prilejul deplasării sale în estul țării.

Reuniunea de la Bruxelles intervine la o zi de la reinstituirea de către Germania a controalelor la frontieră pentru a stăvili afluxul zecilor mii de refugiați, suspendând libera circulație în spațiul Schengen.

Franța, care s-a angajat să primească 24.000 de refugiați până la sfârșitul anului viitor, a avertizat încă de duminică asupra riscurilor cu privire la întârzierea înființării centrelor de înregistrare a refugiaților în țările de sosire unde să fie decisă distribuirea lor.

De asemenea, cancelarul Austriei, Werner Faymann, a anunţat că vor fi trimişi soldaţi la graniţa cu Ungaria pentru a controla situaţia, în condiţiile în care poliţia se aşteaptă la sosirea unui număr mare de refugiaţi din ţara vecină, conform The Local.at.

Austria, o țară tranzitată de mii de imigranți, se află prinsă la mijloc: Berlinul a reintrodus duminică seară controale la frontieră, iar fluxul de imigranți care provine din Ungaria s-a intensificat în weekend, înainte de intrarea în vigoare, marți, a unei noi legislații anti-imigranți în această țară.

Parisul și Berlinul apără principiul unui mecanism obligatoriu de distribuire a solicitanților de azil în cadrul UE, căruia i se opun însă mai multe țări din fostul bloc estic care au aderat la UE în 2004 (Ungaria, Polonia, Republica Cehă și Slovacia).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.